DETTE VISSTE DU IKKE OM MEG

Heihei! Tenkte å lage et litt annerledes innlegg, fordi jeg er egentlig veldig lite personlig på bloggen. Jeg interesserer meg for mote, og har valgt og sette mest fokus på mote og hverdag på bloggen min, og da hverdag som i hva jeg spiser, leser og gjør akkurat der og da. Føler meg ikke så veldig interessant ellers, men her er et par ting dere ikke vet om meg. 

1. Jeg er veldig personlig og åpen i virkeligheten. Det skal lite til for at jeg åpner meg, begynner å gråte eller stoler på noen. Det er litt skummelt fordi jeg har blitt dolka i ryggen et par ganger fordi jeg har vært for godtroende. Men jeg tror det er lett å bli kjent med meg, fordi jeg skravler veldig mye.
 
2. Dere vet ikke så mye om kjæresten min og meg, så jeg kan jo begynne med å fortelle at vi er firmeninger. Det vil si at bestefaren min og bestefaren hans er søskenbarn. Kall det ekkelt, kall det innavl eller hva dere vil. Før syns vi det var litt rart, men vi bryr oss ikke lenger. Vi ante ikke at vi var i slekt før jeg fikk sommerjobb på jobben til pappa for tre år siden, og folk er sammen med tremeningene sine uten at de vet det. Vi ble sammen 25.desember i 2014, jeg feiret jul i Porsgrunn og han feiret hjemme, så vi ble offisielt sammen over telefonen, hahah. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 Kaizers Orchestra er min guilty pleasure, jepp. Det er veldig sær musikk, men fysøren som jeg elsker Kaizers. Jeg kan omtrent alle sangene utenat, og jeg får en syk følelse i kroppen hver gang jeg hører på de.

4. Og er det EN ting jeg angrer på i mitt liv, så er det at jeg ikke dro på Kaizers Orchestra konsert da de var på månen i Fredrikstad, det var nemlig en av de siste konsertene, og jeg kan begynne å gråte av tanken på at jeg ikke dro. Jaja, jeg lever i håp om at de gjør et comeback, og jeg er veldig glad for at Janove har startet å lage sanger alene. 
5. Mamma er og har alltid vært min beste venn. Mamma er den første personen jeg ringer til hvis det skjer noe fint, dårlig, hvis jeg er redd eller ja hva som helst. Første gang jeg ble invitert på en fest med alkohol, så var det første jeg gjorde å gå til mamma med det, og pga jeg alltid har vært så ærlig, har mamma og pappa aldri vært så strenge mot meg. Vi har veldig stor tillit til hverandre, og det er veldig viktig! Håper jeg får en unge som meg når det gjelder sånt hahah. Høres sikkert dumt ut, men jeg håper virkelig det, fordi forholdet jeg har til foreldrene mine er gull verdt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Som dere sikkert skjønner så er jeg sykt opptatt av familie. Spesielt det å ta vare på og besøke besteforeldrene mine. Jeg hat et godt forhold til hele familien, og prøver å vise at jeg bryr meg så ofte jeg kan. Kjæresten min er derimot ikke så veldig familiegutt, så siden vi er så forskjellige der så skapes det av og til noen problemer. Som feks at jeg syns det er kjempestas å dra i familiebursdag til ALLE i familien, og prøver å få med meg han hver gang, noe han ikke syns er kjempestas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Jeg er fullstendig avhengig av tyggis. Takk Gud for at jeg bor nærme Sverige og Nordby, for dit drar jeg nemlig for å kjøpe masse billig tyggis. Alle vennene mine drar til Sverige for å kjøpe billig snus, jeg drar dit for å kjøpe billig tyggis, hahah. 

8. Jeg har en syk greie for svensk og norsk musikk. Jeg har en liste på spotify som heter svorsk, og etter min mening så er hele lista stappfull av de aller beste sangene. Håkan Hellstrøm, Kent, De Lillos, Postgirobygget, CC Cowboys, Timbuktu, Tomas Ledin, Asle Beck, Veronica Maggio, Karpe Diem, Erik og Kriss, og MASSE mer. 

9. Når vi først snakker om musikk, så har jeg vokst opp med å sovne til at huset rister av musikk i helgene, 80 tallsmusikk er den nydeligste musikken, og pappa er min musikkvenn. Han er mitt første valg til å ta med meg på konsert, fordi vi hører på alt fra skikkelig metallskrikemusikk til norske sanger, pop og ja you name it. Han har sagt helt siden jeg var liten at det er 3 måter å høre på musikk på:
- 1. Hør på instumentene, og melodien.
- 2.Hør på teksten, hva sangen handler om.
- 3. Hør på helheten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10. Sist, men ikke minst så er jeg VELDIG sta! Jeg klarer ikke å innrømme at jeg har feil, med mindre jeg får tid til å tenke litt(lenge) på hvordan jeg skal forklare meg ut og kanskje innrømme at jeg har pittelitt feil. Har blitt mye bedre i det siste, føler jeg selv. Men jeg er veldig flink til å sette meg inn i andres situasjoner, og forstå hvordan de har det. 

Håper du følte at du ble litt bedre kjent med meg <3

- Elise

ASK ME ANYTHING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei alle mine fine! Jeg tenkte å ha en slags spørsmålsrunde. På morgen i går begynte jeg å filme litt, fordi jeg har lyst til å begynne å legge ut et par videoer i ny og ne, så da tenkte jeg å svare på spørsmålsrunden på video. Det er litt morsomt å prøve noe nytt av og til! 

Såå hvis det er noe som helst dere lurer på, spør meg i kommentarfeltet da vel!

- Elise

36 SPØRSMÅL

 

Hvor gammel er du om fem år? 24 år, sykt rart å tenke på det sånn fordi fem år går nok fortere enn man tror. 

Hvor høy er du? 171 cm. 

Når står du opp? Nå som jeg har ferie står jeg opp rundt 10-11. Men når jeg skal på skolen står jeg opp 07.10

Hvem ringte du sist? .Mamman min

Hvem ringte deg sist? Lillesøsteren min. 

Processed with VSCO with f2 preset
lillesissy

Når våknet du i dag? 11.30, var visst veldig trøtt i dag. 

FavorittfargeJeg virkelig elsker blått og gull. Jeg er spesielt forelsket i gullsmykker og tilbehør. 

Foretrekker du å ringe eller sende sms? Det kommer helt an på personen. Enkelte liker jeg å ringe, mens andre liker jeg å sende melding til. Jeg er generelt veldig glad i å snakke i telefonen, og føler at det er mest effektivt. Da blir det som oftest ingen misforståelser, og man får med en gang en bekreftelse på at den andre personen har fått beskjeden din. 

Hva er ditt favorittsted? Mitt favorittsted er hytta mi på Hvaler. Ingen andre steder får meg til å slappe av mer enn der ute. 

Hvilke sted foretrekker du minst? Skogen i mørket og undergrunnstuneller (jeg titter alltid ti ganger frem og tilbake, før jeg begynner å løpe i gjennom). 

Hvilken sang hørte du på sist? Arigato av Julie Bergan - digger den sangen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
bilde fra hytta

Hvilken øyefarge har du? Mellomblå, ikke veldig mørk og ikke veldig lys.

Hvor tror du at du befinner deg om ti år? Forhåpentligvis har kjæresten min og jeg tatt over huset til pappa, ett barn, og at jeg jobber med noe innenfor sosialt arbeid.

Hva skremte deg om natten som barn? Brann, spesielt hvis jeg hørte sykebiler kjøre utenfor. Søstra min og jeg sov sammen i mange år, så det var alltid en trygghet å ha ho der. 

Hvor mange puter har du i sengen? Vi har fem puter. To som jeg bruker, og tre som kjæresten min bruker.

Hva var det siste du spisteTacosalat til frokost, også en cookie fra Subway. 

Hva var det siste du drakk? Cappuccino fra Subway etter legetimen min. 

Hva var det siste du kjøpte? Solkrem, men av klær/sko osv - Michael Kors skoa mine. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
skoa fra Michael Kors

Hva er det rareste du har spist? Jeg har egentlig ikke spist så mye rart, men folk reagerer når jeg sier at jeg liker grilla vannmelon. 

Har du stasjonær eller bærbar pc? Bærbar pc. 

Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Inne foretrekker jeg sokker, ute foretrekker jeg sko, og på stranda foretrekker jeg barføtter. Vanskeligere er det ikke. Liker best å gå i sokker da, fordi jeg er alltid så kald på føttene. 

Hva hører du på akkurat nå? Biler som kjører forbi huset, og kjæresten min som prøver å snakke til meg. 

Hvilken iskrem er din favoritt?  Min favoritt er daim-isen som man får kjøpt i småisdisken. Den er fra Hennig-Olsen og heter Daim Balltop Jeg er også veldig glad i Oreo-is på boks. 

Hva står det på den siste meldingen du sendte? Hahaha, den verste dialektsmeldinga til venninna mi:  ":(( ille tråki æ". For de som ikke forstår hva det betyr så betyr det "så veldig kjedelig da" på en måte. 

Hvilken dessert er din favoritt? Fruktsalat, karamellpudding eller brownies og iskrem med sjokoladetopping. Klarer ikke å velge, så det blir alle tre. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
frisk og deilig fruktsalat

Liker du kaffe? Ja, jeg liker kaffe. Jeg syns fortsatt at helt svart kaffe er litt for bittert, så jeg foretrekker helst cappuccino, caffe latte osv osv...

Hva drikker du helst til frokost?  Et glass med en god juice, melk eller cappuccino. 

Drømmereisemål? Jeg har så veldig lyst til å dra til Island og Finland. 

Hvilken radiostasjon hørte du sist på? MP3

Nevn en historisk personer som interesserer deg? Hitler kanskje...?

Kan du noen andre språk enn norsk? Kan det grunnleggende i engelsk, og forstår det meste. Er ikke dermed sagt at jeg er så sykt flink. I tillegg kan jeg litt fransk (årlig tur til Frankrike gjør susen)

Foretrekker du havet eller basseng? Helt klart havet. Ingenting er bedre enn det naturlige. Jeg elsker å bade i havet, være på havet, og ligge ved havet ååh. 

Hva bruker du helst penger på? Klær og sko. Bruker mye penger på mat også, men sko og klær får jeg aldri nok av.

Kan du stå på slalom? Ja, jeg kan stå på slalom, langrenn og skøyter. Det er veldig koselig og morsomt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
masse klær i bursdagsgave er gull verdt

Hva blir du imponert av? Jeg blir imponert over mennesker som virkelig kjemper for noe, hvis noen får til noe de lenge har prøvd på, og kreativiteten til enkelte. Jeg blir ofte imponert over jordens og naturens krefter. Det er faktisk lite som interesserer meg så mye som planeter, nordlys, verdensrommet og naturens krefter.  

Hva har du nærmest deg nå som er rødt? Neglelakken min som er rød.

- Elise

HVEM ER JEG

På shopping - Hun som aldri klarer å bestemme seg, må alltid prøve før jeg kjøper. Handler som oftest på salg, og kjøper ikke et eneste dyrt klesplagg med mindre jeg elsker det fra første sekund! Og hvis jeg er usikker eller ikke har penger, så pleier kjæresten min å kjøpe det til meg, I´m so lucky!

Akkuratt nå - Litt trøtt, hører på musikk og snakker med bestevenninna mi som sitter ved siden av meg på skolen!


Hjemme alene - Der finner du meg enten i dusjen, foran et speil hvor jeg prøver klær, foran pc`en, eller bak et magasin som "Det nye" eller "Costume".

På jobb - Jeg er høflig, sosial, så effektiv som mulig og gir alt jeg har! Jeg jobber på pizzabakeren og er vandt til høyt tempo, spesielt i helgene! 

I matbutikken - Jeg pleier å surre rundt som en høne for å finne noe som frister. Med mindre jeg vet hva jeg skal kjppe, da er det rett inn, og rett ut igjen!

På flyet - Jeg liker å sitte nærmest vinduet, fordi det er kjedelig å fly, og da har jeg noe å se på! Ellers sitter jeg klistra i en haug av blader jeg har med - eller spiller ihjel listene mine på spotify.

På biltur - Hun som MÅ høre på musikk - hvis vi skal langt er jeg redd for å bli bilsyk, og må ha med meg vann og sterk tyggis.


På Mcdonalds - Kjæresten min og jeg har en junkfood avtale som går ut på at vi skal holde oss unna mat man kjøper på Mcdonalds, burger king, max osv..

På vorsspiel - Hvis jeg er med mine nærmeste,  så er jeg den av vennene mine som danser mest og drikker minst.

På nachspiel - Veldig trøtt, sliten og vil hjem til senga mi!!

I diskusjoner - Der er jeg den som har mye på hjertet, men som aldri kommer helt frem til poenget mitt. Jeg er ganske sta, og står på mitt. Ingen liker å ha feil, men jeg er flink til å se ting fra andre synspunkt da. 

På toget - Da er jeg på vei til Oslo som regel, da sitter jeg helst og hører på musikk.

Når det regner - Da er jeg den personen som aldri finner noe å ha på og ender opp med en stor genser, som passer til de oransje gummipælæne mine.


På facebook - Der er jeg mest aktiv i chaten. Jeg pleier å scrolle nedover et par ganger i løpet av dagen.

I telefonen - Da kan jeg snakke i evigheter med venninner eller kjæresten, men samtidig kan jeg ringe noen bare for å gi en liten beskjed. Jeg foretrekker egentlig å ringe fremfor å sende melding, fordi da vet jeg at det jeg vil si kommer ordentlig frem, og det blir ikke misforsåelser. Siden jeg er utålmodig, så slipper jeg å vente på at noen skal svare meg på melding hvis jeg bare ringer. 

På melding - Jeg svarer så fort jeg ser meldingen fordi jeg vet hvor irriterende det er å ikke få svar. 

På ferie - Da er jeg hun som elsker å slappe av, ta livet med ro, oppleve nye steder, ligge på stranda, bare dra på hytta for å slappe av, eller båttur, stå på ski og ta MASSE bilder!! Elsker ferie!


På date - Alltid med kjæresten min, alltid meg selv og takknemlig.

På byen - ikke akkurat den som brer meg mest utover dansegulvet. For det første er det fordi jeg har kjæreste, så jeg er ikke så ofte på byen i utgngspunktet. Men jeg pleier aldri å drikke meg så full at jeg slipper meg helt løs og ikke vet hva jeg driver med.

På skolen - Jeg prøver å følge med så mye jeg kan, enkelte dager er jeg utrolig trøtt og kan godt sovne noen minutter på pulten. Det er et pluss å sitte lenger bak i klasserommet, for da kan jeg gjøre mine ting uten å bli forstyrret av en nysgjerrig lærer. Jeg prøver også å være så aktiv som jeg kan i timene, og jeg er ikke redd for å snakke høyt i timen. 


- Elise

Hvordan unngå fyllesyke

Heihei! For en liten stund tilbake, leste jeg et innlegg på en blogg hvor det var en person som hadde skrevet om hvordan man kan unngå å bli fyllesyk. Selv hater jeg å være fyllesyk, og jeg kan tenke meg at det er flere der ute som helst vil unngå å bli fyllesyk dagen derpå. Jeg tok med meg en del gode tips som jeg har fulgt, og som jeg føler har funket.

Alkohol er et giftstoff og dagen etter man har drukket sliter nemlig kroppen med en forgiftning. Alle mennesker er selvfølgelig forskjellige, og alkohol har forskjellig virkning fra person til person. Noen tåler mye, noen tåler lite, noen blir fyllesyke og andre ikke. Men for de som blir like lett fyllesyk som meg, så kan dette være noen gode tips å ta med seg. Dette kan også være lurt å prøve å huske på hvis du for eksempel blir bedt på fest dagen før jobb på en fin sommerdag - eller hvis du skal noe spesielt dagen etter.FØR du skal ut og feste, eller drikke alkohol kan det alltid være lurt å spise en del mat på forhånd, altså i løpet av hele dagen. Dette fører til at du tåler mer alkohol, og at kroppen ikke blir like lett påvirket. I tillegg til dette er det også lurt å bestemme seg for hvor mye du skal drikke, og når du da har drukket opp det du har beregnet, bør du kanskje begynne å roe litt ned. SÅ:

1. Spis mat før du skal drikke alkohol
2. Bestem deg for hvor mye du skal drikke


MENS du fester og drikker alkohol kan noen gode tips være å IKKE drikke for fort - fordi da går det ikke så fort i blodet, slik som skjer når man shoter.I tillegg til dette er det ikke så lurt å kombinere bobler med for sterke drinker. Og det er veldig lurt å holde seg til lys drikke. Som jeg leste på denne nettsiden så sto det at mørkt øl, rødvin og brennevin har mer farge, og gir mer fyllesyke. Selv har jeg opplevd å bli fyllesyk av å drikke rødvin. Det er også lurt å holde seg på lavere alkoholprosenter. Et annet godt tips kan være å bevege deg, som for eksempel å danse. Da vil alkoholen gå lettere ut av blodet på kvelden og ikke på morgen. I tillegg til dette er det lurt å drikke noe alkoholfritt innimellom - VANN er alltid bra! SÅ:

1. Ikke drikk for fort
2. Ikke kombiner bobler med for sterke drinker EKS: Champis er skummelt, og rødvin med farris har samme effekt.
3. Drikk lys drikke, og prøv å unngå mørk
4. Beveg deg (eks dans)
5. Drikk alkoholfri drikke innimellom - stikkord: VANN


ETTER festen er det lurt å spise litt, selv sliter jeg med å spise etter fest, men jeg tvinger i meg en liten matbit i håp om å unngå fyllesyke, og igjen DRIKK VANN ELLER MELK FAKTISK.

HVIS DU BLIR FYLLESYK kan det være lurt å ta smertestillende, men noen typer smertestillende kan øke muligheten til å få magesår, spesielt når man drikker. Derfor er Naproxen anbefalt fordi den er snill mot magen - hvis du har vondt i hodet for eksempel. I tillegg til dette er det lurt å slappe av, spise mer mat og drikke vann, med mindre du spyr som en gærning. Men det kan også være lurt og forfriskende å gå seg en tur, eller bare det å få frisk luft.

1. Spis mat og drikk vann/melk før du legger deg
2. Sov - få deg en god natts søvn
3. Ha en smertestillende med deg hvor enn du våkner
4. Frisk luft, slapp avHER er innlegget jeg fikk tipsene fra!

- EliseDesign og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits